Foto genomen van bovenin een windmolen, uitzicht over Rotterdam en in beeld een wiek.

Energie van HVC

Wij zetten ons al jaren in om jouw buurt schoner en groener te maken. Door het aanleggen van warmtenetten, maar ook door het produceren van zonne- en windenergie. Die duurzaam opgewekte energie leveren wij aan onze aandeelhoudende gemeenten.

we stoppen met stroom- en gaslevering aan huishoudens

Van 2016 tot en met 2023 leverden wij stroom en gas aan huishoudens. Per 1 januari 2024 hebben wij onze stroom- en gasklanten overgedragen aan om | nieuwe energie. Wij richten ons als publiek bedrijf volledig op het helpen verduurzamen van onze aandeelhoudende gemeenten, onder andere door het aanleggen van warmtenetten en het produceren van zonne- en windenergie. Was je stroom- en gasklant en heb je vragen over de overname? Bekijk dan de veelgestelde vragen. 

Zonne-energie

Wij wekken stroom op met onze zonneparken. Zoals in zonnepark Braambergen, waar 26.000 zonnepanelen op een voormalige stortplaats genoeg stroom opwekken voor zo'n 5.300 huishoudens. 

afbeelding van zonnepanelen op de voormalige vuilstortplaats Crayestein

Windenergie

Waait het? Dan wekken wij duurzame stroom op met onze windmolens! Onze windenergie levert al stroom aan meer dan 134.000 huishoudens in Nederland. Zoals windmolen Boekel, waar inwoners ook hebben kunnen investeren.

Afbeelding van windmolen Kralingseveer met daarnaast een fietspad en een snelweg.

Warmte

In Nederland willen we stap voor stap van het aardgas af en gebruik maken van duurzame warmtebronnen. Met warmte van HVC maak je nu al gebruik van dit slimme en aardgasvrije alternatief. Kleine moeite, groot verschil!

Vader en zoon snijden samen groenten in de keuken om soep te bereiden op elektrische kookplaat.

Lokale duurzame energie

Bekijk al onze groene projecten in een compleet overzicht. 

Bekijk onze groene projecten
HVC helm