vertegenwoordigers van de energiecooperaties en decra bij windmolen Boekel

Windmolen Boekel in Alkmaar

Windmolen Boekel staat op bedrijventerrein de Boekelermeer in Alkmaar. Vanaf onze locatie aan de Jadestraat in Alkmaar is het de derde windmolen. Hij is 85 meter hoog en wekt al sinds 2015 groene stroom op.

Inwoners doen mee

Inwoners van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Uitgeest en Heiloo hebben in de vorm van certificaten kunnen investeren in de windmolen en profiteren daardoor mee in de opbrengsten.

Samenwerking

Windmolen Boekel is in 2015 samen met 6 gemeenten (Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Uitgeest en Heiloo) door ons gerealiseerd. Deze partijen werken samen in de Duurzame Energie Coöperatie Regio Alkmaar (DECRA). De lokale energiecoöperaties CALorie, AlkmaarEnergie, Bergen Energie, DUEC Uitgeest en Heiloo Energie zorgden ervoor dat inwoners konden investeren in de windmolen.

Adres

Locatie

Bedrijventerrein de Boekelermeer in Alkmaar

Windmolen

Aantal

1 windmolen

Co2

Vermeden uitstoot

2.300 ton CO2 per jaar

Auto

Vermeden uitstoot

gelijk aan 960 auto's die 25.000 km/ jaar rijden

wij helpen met lokale oplossingen.

Met zonne- en windparken, helpen wij onze aandeelhoudende gemeenten en waterschappen hun doelstellingen uit de regionale energiestrategie (RES) te realiseren.

meer voor gemeente & waterschappen
je ziet de zonnepanelen van de zonneweide en daartussen lopen 11 bezoekers van de open dag

Gerelateerde projecten

windpark Brielse Maasdijk

Met de ontwikkeling van windpark Brielse Maasdijk maken we belangrijke stappen om de doelstellingen van gemeente Nissewaard te behalen. Gemeen

windpark Westpoortweg
foto van de windmolen de boekel ik Alkmaar, op de achtergrond een blauwe lucht met wolken.

windpark Westpoortweg

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht gaat samen met HVC 4 windturbines plaatsen op de rioolwaterzuiveringsinstallatie in het havengebied in Amsterdam-W

windpark Westpoortweg
Rioolwaterzuivering Amstel Gooi en Vecht