Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

We hebben elke week een flinke afvalzak vol plastic verpakkingen, blik en lege drinkpakken. Er kunnen broodtrommels en dakpannen van worden gemaakt. Daarom houden wij het apart. Het liefst in een doorzichtige zak. Er is een wereld te winnen met plastic, blik en drinkpakken. Laten we daar samen voor zorgen.
Thuis afval scheiden of nascheiden met machine?

Thuis afval scheiden of nascheiden met machine?

Om de verschillen duidelijker te maken, laten wij u graag weten wat het standpunt van HVC en uw gemeente hier in is.

Afval scheiden doet ertoe!

Wat gebeurt er met huishoudelijk verpakkingsafval dat u thuis zorgvuldig scheidt? We geven in deze film een kijkje achter de schermen.
 

 

Doe de check!

Het is soms best lastig om te bepalen wat er bij plastic, blik en drinkpakken hoort. Doe de check en maak het u makkelijk!

 

Liefst een doorzichtige zak voor plastic, blik en drinkpakken

Het liefst ontvangen wij uw plastic, blik en drinkpakken in een doorzichtige zak. Dan kunnen we meteen zien wat er in de zak zit en kan het snel worden verwerkt. Bij een grijze zak kunnen we niet zien wat er in de zak zit. De ervaring leert dat er regelmatig ander afval/vervuiling in grijze zakken zit. Als er teveel vervuiling/ander afval tussen het plastic, blik en drinkpakken zit, bestaat de kans dat de vracht wordt afgekeurd. Als een vracht wordt afgekeurd, wordt het afval verbrand. Het wordt dan niet meer gerecycled. Zonde van uw inspanningen!

Zakken worden gecontroleerd
Voordat de zakken met plastic, blik en drinkpakken de sorteerinstallatie ingaan, vindt er een ‘visuele check’ plaats. De complete vracht wordt bekeken en zakken waar restafval inzit, worden eruit gehaald. Deze zakken zijn zwaarder en hebben een andere vorm dan zakken waar plastic in zit. Zakken met plastic zijn ronder van vorm. Het helpt dus zeker als u uw plastic, blik en drinkpakken in een doorzichtige zak aanlevert; het maakt de visuele check eenvoudiger.