vertegenwoordigers van de energiecooperaties en decra bij windmolen Boekel

Windmolen Boekel in Alkmaar

Windmolen Boekel staat op bedrijventerrein de Boekelermeer in Alkmaar. Vanaf de HVC-locatie gezien is het de derde windmolen. Hij is 85 meter hoog en wekt jaarlijks groene stroom op voor circa 1.750 huishoudens.

Inwoners doen mee

Inwoners van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Uitgeest en Heiloo hadden de mogelijkheid om te investeren in de windmolen. Dit kon via de lokale energiecoöperaties in de vorm van certificaten.

Samenwerking

Windmolen Boekel is in 2015 door ons gerealiseerd samen met 6 gemeenten (Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Uitgeest en Heiloo). Deze partijen werken samen in de Duurzame Energie Coöperatie Regio Alkmaar (DECRA). De lokale energiecoöperaties CALorie, AlkmaarEnergie, Bergen Energie, DUEC Uitgeest en Heiloo Energie zorgden ervoor dat inwoners konden investeren in de windmolen.

Adres

Locatie

Bedrijventerrein de Boekelermeer in Alkmaar (Boekelerdijk 27 Heiloo).

Windmolen

Productiecapaciteit

2,3 megawatt

Vermeden co2

Vermeden CO-2

3.000 ton per jaar

Groene stroom

Voldoende groene stroom

voor het jaarverbruik van circa 1.750 huishoudens

Gerelateerde projecten

Offshore windpark Gemini

In de Noordzee staat windpark Gemini. Met de totale capaciteit van 600 MW is dit een van de grootste windparken van Europa.

Offshore windpark Gemini
Windmolenpark op zee - horizon met veel windmolens op een zonnige dag met een paar wolken

Windmolen Middelharnis

Deze windmolen in Middelharnis wekt jaarlijks groene energie op voor zo’n 400 huishoudens. Dit levert een CO2-reductie op van ongeveer 700 ton.

Offshore windpark Gemini
Windmolen in Middelharnis