4 afval bakken aan huis, papier, restafval, plastic en gft.

Alles over afval scheiden

Nog steeds komen veel herbruikbare materialen terecht in het restafval. En dat is zonde. Door afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen behouden zodat er weer nieuwe producten van kunnen worden gemaakt.

Welk afval kan nog hergebruikt worden?

Regelmatig kijken we welk afval in de grijze containers zit dat hergebruikt kan worden. Er zijn drie soorten die we nog veel tegenkomen en die heel goed gebruikt kunnen worden voor nieuwe producten. Met name groente-, fruit- en tuinafval, etensresten, papier en karton en plastic, blik en drinkverpakkingen zitten nog veel bij het restafval. Als we deze soorten afval apart houden, hoeven ze niet te worden verbrand en sparen we samen nieuwe grondstoffen uit.

Wat doet HVC met mijn afval?

Wij zamelen gescheiden afval in en sorteren, verwerken en recyclen het. Samen met jou en de gemeenten zetten wij ons in om zo veel mogelijk herbruikbare materialen uit het afval te behouden. Dit zijn waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten. Je kunt hieraan bijdragen door thuis je groente-, fruit- en tuinafval, etensresten, plastic, blik en drinkpakken, oud papier en karton te scheiden. Zo halen we er samen uit wat erin zit!

Verzamelcontainers bij jou in de buurt