""

grof afval

Alles wat je naar het afvalbrengstation brengt of via de website van HVC aanmeldt om aan huis te laten ophalen heeft als verzamelnaam grof afval. Denk aan piepschuim, metalen of kapotte meubels.

Samen met partnerbedrijven zorgt HVC ervoor dat zoveel mogelijk van die materialen gerecycled worden. Ongeveer 70% van jouw grof afval krijgt zo een nieuw leven.

Grof afval is al het afval dat niet in een restafvalbak of -zak hoort. Het hoort ook niet bij gft, plastic, blik en drinkpakken, papier, textiel of glas. Denk bijvoorbeeld aan verfblikken, batterijen, kapotte meubels en elektrische apparaten zoals een waterkoker of een koelvriescombinatie.

Locatie specifieke informatie

Veelgestelde vragen over grof afval

Selecteer voor antwoord

Thuis kan je plastic, blik en drinkpakken, gft, glas, papier en restafval scheiden. Grof afval is de verzamelnaam voor al het overige afval. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte strijkplank, versleten vloerbedekking, oude smartphone, kapotte apparaten of meubilair.

Grof afval kun je kwijt op het afvalbrengstation bij jou in de buurt.

Selecteer voor antwoord

Ben je niet in de gelegenheid om het grof afval naar het afvalbrengstation te brengen? Maak dan online een afspraak voor het ophalen van jouw grof afval. Je ontvangt per mail een bevestiging met daarin de datum waarop HVC het afval ophaalt. Pas als je deze bevestigingsmail hebt ontvangen, is de afspraak definitief. Kijk voor de zekerheid ook in je ongewenste mail.

Zet het grof afval op de ophaaldag uiterlijk om 7.30 uur op de afgesproken plaats. Doe dit niet te vroeg, zodat er geen andere spullen bij worden gezet. Bundel het afval zo, dat het door één persoon te tillen is. Bouw- en sloopafval zoals steen, beton, glas, etc. halen wij niet op.

Selecteer voor antwoord

Dit verschilt per afvalbrengstation. Check eerst wat je mag aanbieden bij het afvalbrengstation bij jou in de buurt

Bezoek onze webshop

Plastic Asbestzakken

plastic zakken voor het verantwoord verwijderen en vervoeren van asbest. Voor veilig gebruik moeten er twee zakken in elkaar worden gebruikt

€ 2.90

(incl. btw)