
grof afval
Samen met partnerbedrijven zorgt HVC ervoor dat zoveel mogelijk van die materialen gerecycled worden. Ongeveer 70% van jouw grof afval krijgt zo een nieuw leven.
Grof afval is al het afval dat niet in een restafvalbak of -zak hoort. Het hoort ook niet bij gft, plastic, blik en drinkpakken, papier, textiel of glas. Denk bijvoorbeeld aan verfblikken, batterijen, elektrische apparaten zoals een waterkoker of een koelvriescombinatie.
Locatie specifieke informatie
Veelgestelde vragen over grof afval
Selecteer voor antwoord
Wat valt er allemaal onder grof afval?
Thuis kan je plastic, blik en drinkpakken, gft, glas, papier en restafval scheiden. Grof afval is de verzamelnaam voor al het overige afval. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte strijkplank, versleten vloerbedekking, oude smartphone, kapotte apparaten of meubilair.
Grof afval kun je kwijt op het afvalbrengstation bij jou in de buurt.
Selecteer voor antwoord
Hoe maak ik een afspraak om grof afval op te laten halen?
Ben je niet in de gelegenheid om het grof afval naar het afvalbrengstation te brengen? Maak dan online een afspraak voor het ophalen van jouw grof afval. Je ontvangt per mail een bevestiging met daarin de datum waarop HVC het afval ophaalt. Pas als je deze bevestigingsmail hebt ontvangen, is de afspraak definitief. Kijk voor de zekerheid ook in je ongewenste mail.
Zet het grof afval uiterlijk om 7.30 uur op de afgesproken plaats. Bundel het afval zo, dat het door één persoon te tillen is. Bouw- en sloopafval (steen, beton, glas, etc) halen wij niet op.
Selecteer voor antwoord
Hoeveel kilo afval mag ik gratis brengen naar het afvalbrengstation?
Dit verschilt per afvalbrengstation. Bij de meeste afvalbrengstations kan je onbeperkt afval brengen.
Alleen bij de afvalbrengstations Hoorn, Enkhuizen, Obdam en Middenmeer geldt dat je per keer maximaal 1m3 afval mag brengen.