Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Duurzaam investeren in windenergie, vanaf 25 euro doet u ook mee

Duurzaam investeren in windenergie, vanaf 25 euro doet u ook mee

dinsdag 01 mei 2018

Duurzaam investeren in windenergie, vanaf 25 euro doet u ook mee

Inwoners van aandeelhoudende gebieden en klanten van HVC kunnen vanaf 25 euro tot een maximum van 1.500 euro investeren in Windmolen Kralingseveer. Voor mensen met een groen hart die hierin willen investeren, is er HVC WindVermogen. Windmolen Kralingseveer staat aan de voet van de Van Brienenoordbrug, in Capelle aan den IJssel en draait sinds eind 2016. Van de opgewekte duurzame energie profiteren jaarlijks ruim 2.000 huishoudens. Om de windmolen nog een stukje dichterbij te brengen, biedt HVC aan om te participeren in de windmolen.
 
In een gemiddeld windjaar is het rendement 4%. 3% rente krijgt men in ieder geval, ook in een windstil jaar. Waait het harder dan gemiddeld in een jaar, dan is de rente zelfs 5,6% rente. HVC betaalt het ingelegde bedrag inclusief rente in tien jaar terug aan de deelnemers. In 2020 moet 14% van de energie in Nederland duurzaam zijn. Met de windmolen levert HVC een bijdrage aan de regionale opgave voor productie van duurzame energie.
 
Duurzame energie dichterbij
Met windmolen Kralingseveer draagt HVC bij aan de productie van duurzame energie. Directeur Duurzame Energie, Arjan ten Elshof: “Met WindVermogen Kralingseveer willen wij bewoners niet alleen de mogelijkheid geven om mee te profiteren van deze groene reus aan de voet van de Van Brienenoordbrug, maar ook om ze aan te moedigen om te helpen bij de verduurzaming van de leefomgeving. Zo brengen we duurzame energie samen dichterbij!”  Van de inleg in WindVermogen Kralingseveer investeert HVC het grootste deel in het beheer en onderhoud van deze windmolen. Het resterende deel wordt gebruikt voor andere of toekomstige duurzame energieprojecten van HVC.
 
Windmolen Kralingsveer
Windmolen Kralingseveer staat in Capelle aan den IJssel, op het terrein van hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Hij is gebouwd in 2016 door HVC. Jaarlijks levert de windmolen duurzame energie voor zo´n 2.000 huishoudens . Dit zorgt voor een CO2-reductie van ruim 3.000 ton, wat vergelijkbaar is met de vermeden uitstoot van 850 auto’s die elk 25.000 km per jaar rijden. 
 
Aanmelden
Omwonenden in Capelle aan den IJssel en Rotterdam met de postcodes 2901, 2909, 2921, 3062, 3063, 3064, 3065, 3077 en 3078 konden zich van 28 maart tot en met 28 april 2018 inschrijven voor een of meer obligaties. Vanaf 29 april is de inschrijving open voor alle inwoners van de aandeelhoudende gemeenten en klanten van HVC. Kijk verder voor meer informatie en aanmelden.  Meer informatie