Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Dit artikel is ouder dan twee jaar en bevat mogelijk onjuiste informatie.

Glas in ’t bakkie. Ook met restjes en deksels

maandag 17 oktober 2016

Glas in ’t bakkie. Ook met restjes en deksels

~~Dat is een stuk gemakkelijker voor u.Jaarlijks brengen we in Nederland 350 miljoen kilo glas weg naar de glasbak. We scheiden dus al goed ons glas. Toch kan het beter. Bovendien is glas scheiden nog makkelijker. Het glas kunt u weggooien met restjes en de deksels. De campagne ´Glas in ’t bakkie´ brengt dit onder de aandacht.

Mét restjes en mét deksel
Uit recent onderzoek blijkt dat mensen glas eerder naar de glasbak brengen als ze daar weinig moeite voor hoeven te doen. Glas mag u met restjes en al in de glasbak doen. En ook de dop of deksel kunnen mee de glasbak in. Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken goed sorteren.

´Glas in ’t bakkie´
De campagne ‘Glas in ’t bakkie’ vertelt over deze nieuwe, makkelijker manier van glas scheiden. Het opvallende gele campagnebeeld zal de komende tijd op verschillende plaatsen in Nederland te zien zijn, op tv, abri’s, in huis-aan-huis bladen en op containers. Dus doe ook mee, gooi uw glas in ’t bakkie!

Glas is eindeloos
Al heel lang – sinds 1978 – scheidt Nederland haar glazen verpakkingen, maar liefst 350 miljoen kilo per jaar. Toch verdwijnt er nog steeds heel veel verpakkingsglas in het restafval. Denk aan verpakkingen als wijnflessen, jampotjes en parfumflesjes. Dat is zonde, want glas kan eindeloos hergebruikt worden zonder dat het kwaliteit of kwantiteit verliest. Kijk voor meer informatie op www.glasscheiden.nl.