Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Dit artikel is ouder dan twee jaar en bevat mogelijk onjuiste informatie.

Inwoners van Schermer scheiden goed afval

dinsdag 26 april 2016

Inwoners van Schermer scheiden goed afval

Inwoners van Schermer hebben meteen enthousiast gebruik gemaakt van de nieuwe bakken aan huis voor plastic, pak en blik en voor oud papier en karton. Bij de eerste inzamelingsrondes zijn goede resultaten geboekt. Er is al ruim drie keer zoveel plastic, pak en blik opgehaald dan voorheen met de inzameling van zakken.

De eerste inzameling van oud papier en karton leverde aanvankelijk een lichte daling op ten opzichte van de voorgaande maanden. Dit werd bij de tweede inzameling weer goedgemaakt met een toename van 15%.

Afval scheiden. Dat scheelt een hoop!
De gemeente Alkmaar vindt het belangrijk om afval te scheiden. Door het huishoudelijk afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen behouden waarvan weer nieuwe producten kunnen worden gemaakt. De nieuwe containers voor plastic, pak en blik en voor oud papier en karton in Schermer maken het voor inwoners gemakkelijker om dit afval apart te houden.

Verstrekking plasticzakken stopt
Met de komst van de container voor plastic, pak en blik is het niet meer nodig dat inwoners hun afval bewaren in de bij HVC gratis te bestellen plasticzakken. Vanaf 1 mei stopt de verstrekking van deze plasticzakken dan ook.