Laat uw snoeiafval ophalen in Den Helder

maandag 06 maart 2017

Laat uw snoeiafval ophalen in Den Helder

Ook zo'n zin om in de tuin gaan werken, nu het voorjaar aanbreekt?  Werken in de tuin brengt veel snoeiafval met zich mee. Wist u dat dit verwerkt kan worden tot hoogwaardige compost, elektriciteit en groen gas? Speciaal voor snoeiafval biedt HVC vanaf 31 maart tot en met 7 mei een extra service op dinsdag en donderdag om uw snoeiafval op te halen.

Om uw snoeiafval te laten ophalen, kunt u een afspraak maken met de klantenservice van HVC. Dit kan telefonisch op 0800-0700, op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur. U kunt ook per mail een afspraak maken. Stuurt u dan een bericht aan klantenservice@hvcgroep.nl met de vraag uw snoeiafval op te halen.

Hoe aanbieden?
Het snoeiafval moet tilbaar en gebundeld worden aangeboden. Een bos mag maximaal 1,25 meter lang zijn en niet meer dan 50 kilo wegen. Nadat u een afspraak heeft gemaakt met de klantenservice, legt u het snoeiafval op de afgesproken dag klaar op de plaats waar u normaal uw minicontainer neerzet op de ophaaldag. In het geval van een ondergrondse container, legt u het snoeiafval daar bij.

Zelf brengen?
Natuurlijk bent u meer dan welkom om uw snoeiafval zelf in te leveren bij het afvalbrengstation (ABS) van Den Helder. U vindt het ABS aan de Schootenweg 1 te Den Helder. U bent hier het hele jaar welkom met snoeiafval en grof huishoudelijk afval.

Snoeiafval van uw taxushaag
Wilt u uw taxushaag snoeien en kunt u nog even wachten? Tussen 15 juni en 31 augustus kunt u uw snoeiafval wegbrengen naar het afvalbrengstation. U strijdt dan samen met stichting ‘Vergroot de hoop’ tegen kanker. Uw taxus bevalt baccatine dat een belangrijk grondstof is voor het maken van geneesmiddelen tegen kanker. Daarnaast doneert stichting Vergroot de hoop € 50,00 per volle container aan de strijd tegen kanker. Voor meer informatie over de actie kijkt u op www.vergrootdehoop.nl