Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Lever gebruikte frituur- en bakolie in: alleen dan krijgt de olie een nieuw leven als biodiesel

dinsdag 12 december 2017

Lever gebruikte frituur- en bakolie in: alleen dan krijgt de olie een nieuw leven als  biodiesel

Als u gebruikt frituurvet en bakolie inlevert bij u in de buurt, dan krijgt de olie een nieuw leven als  biodiesel. Hoe? Na verzameling bij een supermarkt of op het afvalbrengstation gaat het vet naar een fabriek voor de verwerking tot biodiesel. Op die biodiesel kunnen wagens rijden. Elk jaar gebruikt ieder huishouden zo’n acht kilo frituurvet en dat is goed voor brandstof voor 120 kilometer rijden. Hoe mooi is dat?

Hoe inleveren?
Rond de feestdagen gebruiken we vaker frituur- of bakolie. Bijvoorbeeld om oliebollen of appelflappen te bakken. Dit  gebruikte frituurvet of olie kunt u weer terug gieten in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Ook bakolie of restjes jus mogen hierbij. Doe de afgesloten verpakking in een gele container bij u in de buurt of breng deze naar het afvalbrengstation. Alleen kleine restjes in de pan? Veeg deze met keukenpapier weg en gooi dat papier in de vuilnisbak.

Welke olie inleveren?
Dit zijn vloeibaar frituurvet, vast frituurvet, frituurolie, plantaardige olie, jus en restjes bakolie. Niet alleen de olie kunnen we recyclen. Ook het plastic dat overblijft, wordt gescheiden in een eigen recyclingproces en weer verwerkt tot nieuwe plastic producten. Meer informatie is te vinden op www.vetgoedbezig.nl.