Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Proef: PostNL pakketbezorger neemt oude apparaten mee in Dordrecht

donderdag 09 maart 2017

Proef: PostNL pakketbezorger neemt oude apparaten mee in Dordrecht

Vanaf nu kunnen inwoners van bepaalde wijken in Dordrecht oude elektrische apparaten meegeven aan de pakketbezorger van PostNL. Wethouder Rik van der Linden heeft voor deze proef ‘Weeelectric’ afgelopen woensdag 8 maart het startschot gegeven. Het betreft inwoners van delen van de postcodegebieden 3311, 3317 en 3318. Dit project moet ervoor zorgen dat er meer elektrische apparaten gerecycled worden.

Jaarlijks verdwijnen honderdduizenden elektrische apparaten bij het afval. Weeelectric is een makkelijke manier voor mensen om kleine elektrische apparaten te recyclen. Als de PostNL pakketbezorger aan de deur komt om een pakket af te leveren, kunnen oude kleine apparaten gratis mee terug genomen worden. Deze apparaten hoeven niet verpakt te worden, alleen moeten ze makkelijk, schoon en veilig mee te nemen zijn door de pakketbezorger.

Goed voor het milieu
Apparaten hergebruiken en recyclen is belangrijk. Bruikbare apparaten worden gecontroleerd en klaargemaakt voor hergebruik. Bijvoorbeeld via de kringloopwinkel. Apparaten die stuk zijn worden gerecycled. Deze materialen worden weer gebruikt in nieuwe producten. Dat is goed voor mens en milieu.

Sorteren
De ingezamelde elektrische apparaten worden gesorteerd door mensen die moeilijk een baan vinden. Met de ervaring die ze opdoen in dit werk, vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt. In Dordrecht gebeurt dit bij HVC.

Nu kunnen alleen nog inwoners van delen van de bovengenoemde postcodegebieden de elektrische apparaten meegeven aan de pakketbezorger van PostNL. De betreffende inwoners ontvangen hierover een brief met meer uitleg. Wanneer de proef succesvol blijkt, komen daar over enkele maanden postcodegebieden bij. Op www.weeelectric.nl is te zien welke postcodes mee kunnen doen aan dit initiatief.