Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Dit artikel is ouder dan twee jaar en bevat mogelijk onjuiste informatie.

Succesvolle actie frituurvet in Lelystad

dinsdag 09 februari 2016

Succesvolle actie frituurvet in Lelystad

Om het belang van afval scheiden te benadrukken, organiseerde HVC in samenwerking met gemeente Lelystad, Waterschap Zuiderzeeland en de Lelypas een beloningsactie. De hele maand januari was het inleveren van gebruikt frituurvet extra de moeite waard. Per fles frituurvet werden er 50 Lelypas-punten uitgekeerd en kon je mooie prijzen winnen.

Prijsuitreiking
Vrijdag 5 februari was de prijsuitreiking. Cissy Raaijmakers, Alice van den Hove, Hans Pouwelsen, heer en mevrouw Lohmann van Teeseling en Hans van der Vlist zijn de gelukkige winnaars van een Philips Airfryer XL. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Elly van Wageningen en heemraad Lida Schelwald-van der Kley van Waterschap Zuiderzeeland.

Resultaten actie
Er is in december 2016 en januari 2016 40% meer frituurvet ingeleverd dan in het jaar ervoor. In totaal zijn er 771 flessen frituurvet ingeleverd en 38.550 Lelypas-punten uitgekeerd. Uiteraard kunnen inwoners hun frituurvet blijven inleveren. Het ingezamelde frituurvet wordt grotendeels verwerkt tot biodiesel. Een ander gedeelte van het gebruikte frituurvet wordt rechtstreeks ingezet als biobrandstof voor energieopwekking of in de glastuinbouw. Ook de plastic verpakking waarin het zit, wordt gescheiden in een eigen recyclingproces en weer verwerkt tot nieuwe plastic producten. Kijk op frituurvetrecyclehet.nl voor het dichtstbijzijnde inzamelpunt.