Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Waar respect begint…

vrijdag 30 juni 2017

Waar respect begint…

'Vandaag was het al vroeg druk op het afvalbrengstation. Achterbakken vol geladen en een paar aanhangwagens. En juist in die drukte komt respect soms even in het gedrang.' Dymfna werkt op het afvalbrengstation en vertelt over haar werkzaamheden. 'Het contact met mensen en het mensen helpen bewuster te worden over het belang van het scheiden van het afval. Dat zijn de leukste aspecten van mijn werk. Iedere dag in de weer, nieuwe mensen, bekende gezichten, voldoening van het helpen met de juiste aanwijzing of informatie die ik ze kan geven. Ik werk nu 4 jaar als coördinator  op een afvalbrengstation en geen dag is hetzelfde.'

'Ook zijn er soms mindere momenten. Eén man begon heel onredelijk te schelden en dreigde toen ik hem aansprak op het in de verkeerde bak willen gooien van zijn tuinmateriaal. Of die man die me al bijna vernietigt met zijn ogen als ik zijn kant op kijk. Soms vraag ik me af waarom het voor sommige mensen zo moeilijk is om respect te tonen. We hebben ons hier nu eenmaal aan de regels te houden om te zorgen dat alles uiteindelijk zo goed mogelijk kan worden gerecycled.
Het geeft mij een onveilig gevoel als ik agressie naar me toe krijg. Ik doe ook maar gewoon mijn werk. Toch vertrouw ik erop dat mijn respectvolle houding naar de ander helpt. Dat ik de ander daarmee een spiegel voorhoud. Want volgens mij zijn we het er allemaal over eens: geweld eindigt waar respect begint.

Dympfna
coördinator afvalbrengstation HVC