Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Dit artikel is ouder dan twee jaar en bevat mogelijk onjuiste informatie.

Westfriese gemeenten; container plastic, blik en pak werpt vruchten af

donderdag 16 juni 2016

Westfriese gemeenten; container plastic, blik en pak werpt vruchten af

De hoeveelheid ingezameld plastic, blik en pak in de Westfriese gemeenten is met de komst van de plastic-container aan huis fors toegenomen. In Opmeer, Drechterland, Stede Broec en Koggenland is drie keer zoveel plastic, blik en pak ingezameld ten opzichte van de inzameling met zakken eerder dit jaar. Deze toename is ook de verwachting voor de gemeente Hoorn, waar inwoners onlangs een container hebben gekregen, en voor Medemblik, waar de uitrol van containers nog bezig is.
Positief resultaat is ook de flink afgenomen hoeveelheid restafval in de gemeenten die een plastic container aan huis hebben ontvangen.


Compliment
Het CAW-bestuur (waarin de Westfriese gemeenten Opmeer, Drechterland, Stede Broec, Koggenland, Hoorn, Medemblik en Enkhuizen zijn verenigd) besloot in 2015 tot de invoering van een container voor plastic, blik en pak aan huis. Het doel van de maatregel is het behoud van waardevolle grondstoffen en minder restafval. “De resultaten zijn boven verwachting. Inwoners van de Westfriese gemeenten zijn zeer goed bezig met het scheiden van hun afval. Een groot compliment is op zijn plaats!”, aldus voorzitter van de CAW-gemeenten Vincent Reus.
De gemeente Enkhuizen zal op een later, nog nader te bepalen, moment ook overgaan op de plastic container aan huis.

Afval scheiden. Samen halen we eruit wat erin zit
De CAW-gemeenten en HVC werken samen om afval zo goed mogelijk te scheiden. Afval bevat veel nuttige materialen die geschikt zijn voor hergebruik. Inwoners kunnen hieraan bijdragen door thuis hun gft en etensresten, papier en karton en plastic, blik en pak apart te houden. Voorzitter Vincent Reus: “Samen gaan we voor een duurzaam Westfriesland!”