Projectleider staat bij het zonnepark Zuyderzon een geeft bezoekers van de open dag uitleg

Zonnepark Zuyderzon Almere

Vroeger stroomde hier het water van de Zuiderzee. Nu ligt er een zonnepark dat groene stroom opwekt voor zo’n 12.000 Almeerse huishoudens. Zonnepark Zuyderzon is 35 voetbalvelden groot en telt circa 100.000 zonnepanelen. Geen kleintje dus! De reductie van CO2 is ongeveer 13.000 ton, wat gelijk is aan de vermeden uitstoot van bijna 5.400 auto’s die elk 25.000 kilometer per jaar rijden. 

Inwoners doen mee

Sinds juli 2019 levert het zonnepark stroom. Het project stond open voor financiële participatie. 412 inwoners van Flevoland hebben geïnvesteerd en profiteren zo mee van de opbrengsten van het park.

Samenwerking

Zuyderzon Almere is een samenwerkingsverband van HVC en Sunwatt. De Groene Reus – duurzame energiecoöperatie in Flevoland – verzorgde de financiële participatie en verkoopt groene stroom uit het zonnepark. 

Een betere wereld!

We zien een toekomst waarin we energie schoon opwekken en grondstoffen hergebruiken. Dat is urgent, en dat doen we samen en slim, zodat jij daar nu en in de toekomst de vruchten van kan plukken. Speciaal voor de opening van Zonnepark Zuyderzon schreef Yes-R een lied over duurzame energie: Een betere wereld.

Adres

Locatie

Almere

HVC illustratie Zonne energie CMYK

Aantal

98.560 zonnepanelen

Elektriciteit

Opbrengst

30.500 MWh per jaar

Huis

Voldoende groene stroom

voor het jaarverbruik van circa 12.000 huishoudens

Co2

Vermeden uitstoot

13.000 ton CO2 per jaar

Auto

Vermeden uitstoot

gelijk aan 5.400 auto's minder op de weg (die 25.000 km/ jaar zouden rijden)

wij helpen met lokale oplossingen.

Met zonne- en windparken, helpen wij onze aandeelhoudende gemeenten en waterschappen hun doelstellingen uit de regionale energiestrategie (RES) te realiseren.

meer voor gemeente & waterschappen
je ziet de zonnepanelen van de zonneweide en daartussen lopen 11 bezoekers van de open dag

Gerelateerde projecten

Zonnepark Sunspace

HVC en de Stichting Energieneutraal Noord Flevoland hebben de handen ineen geslagen om zonnepark Sunspace te realiseren.

Zonnepark Zuyderzon Almere
zonnepark Sunspace - luchtfoto

zonnepark Noordermeerdijk

Langs de Noordermeerdijk, tussen de windmolens, in de gemeente Noordoostpolder bouwen we één van de grootste zonneparken van Nederland. Met 20

Zonnepark Zuyderzon Almere
Schets zonnepark Noordermeerdijk

Zonnepark Amstelwijck

11.500 zonnepanelen op zonnepark Amstelwijck in Dordrecht wekken sinds 2021 groene stroom op, genoeg voor ongeveer 1.850 huishoudens.

Zonnepark Zuyderzon Almere
trein passeert zonnepark Amstelwijck