Rijen met zonnepanelen op Zonnepark Wieringermeer

Zonnepark Wieringermeer

Zonnepark Wieringermeer is in 2019 aangelegd op een voormalige stortplaats in Middenmeer. Er liggen 11.000 zonnepanelen die jaarlijks groene stroom opwekken voor zo’n 1.000 huishoudens. De CO2-reductie is circa 1.830 ton per jaar. Dit staat gelijk aan de vermeden CO2-uitstoot van 490 auto’s die elk 25.000 kilometer per jaar rijden. 

Meedelen in de opbrengst

Het project stond open voor financiële participatie. 102 inwoners hebben geïnvesteerd en profiteren zo mee van de opbrengsten van het park.

Samenwerking

Zonnepark Wieringermeer is een zonne-energieproject van HVC en Afvalzorg. Hierbij bracht Afvalzorg kennis in van aanleg, beheer en nazorg van stortplaatsen en HVC van duurzame energieproductie en –levering. Het park ligt op de voormalige afvalstortlocatie van Afvalzorg. 
 
Naast Wieringermeer zijn ook 2 voormalige stortplaatsen in Dordrecht (zonnepark Crayestein) en Alkmaar (zonnepark Boekelermeer) ingericht als zonnepark. 

Adres

Locatie

Middenmeer

Zonnepaneel

Aantal

11.000 zonnepanelen
3,24 MWp

Vermeden co2

Vermeden CO2

De CO2-reductie staat gelijk aan 1.830 ton per jaar

Groene stroom

Voldoende groene stroom

voor het jaarverbruik van 1.000 huishoudens

Gerelateerde projecten

Zonnepark Zuyderzon Almere

Vroeger stroomde hier het water van de Zuiderzee. Nu ligt er een zonnepark dat groene stroom opwekt voor zo’n 10.000 Almeerse huishoudens.

Zonnepark Zuyderzon Almere
Projectleider staat bij het zonnepark Zuyderzon een geeft bezoekers van de open dag uitleg

Zonneweide Tripkouw

Aan de Tripkouw in het Westfriese Midwoud ligt de zonneweide Tripkouw. De 16.000 zonnepanelen leveren jaarlijks 6,5 miljoen kilowattuur elektricite

Zonnepark Zuyderzon Almere
Overzichtsfoto van het Westfriese landschap met daarin het ontwerp van de locatie voor het zonnepark Tripkouw

Zonnepark Crayestein Dordrecht

Zo’n 12.000 zonnepanelen op de voormalige stortplaats Crayestein bij het terrein van HVC leveren jaarlijks groene energie voor ruim 1.100 huishoude

Zonnepark Zuyderzon Almere
afbeelding van zonnepanelen op de voormalige vuilstortplaats Crayestein