Projectleider staat bij het zonnepark Zuyderzon een geeft bezoekers van de open dag uitleg

Zonnepark Zuyderzon Almere

Vroeger stroomde hier het water van de Zuiderzee. Nu ligt er een zonnepark dat groene stroom opwekt voor zo’n 10.000 Almeerse huishoudens. Zonnepark Zuyderzon is 35 voetbalvelden groot en telt circa 100.000 zonnepanelen. Geen kleintje dus! De reductie van CO2 is ongeveer 19.000 ton, wat gelijk is aan de vermeden uitstoot van circa 5.100 auto’s die elk 25.000 kilometer per jaar rijden. 

Inwoners doen mee

Sinds juli 2019 levert het zonnepark stroom. Het project stond open voor financiële participatie. 412 inwoners van Flevoland hebben geïnvesteerd en profiteren zo mee van de opbrengsten van het park.

Samenwerking

Zuyderzon Almere is een samenwerkingsverband van HVC en Sunwatt. De Groene Reus – duurzame energiecoöperatie in Flevoland – verzorgde de financiële participatie en verkoopt groene stroom uit het zonnepark. 

Een betere wereld!

We zien een toekomst waarin we energie schoon opwekken en grondstoffen hergebruiken. Dat is urgent, en dat doen we samen en slim, zodat jij daar nu en in de toekomst de vruchten van kan plukken. Speciaal voor de opening van Zonnepark Zuyderzon schreef Yes-R een lied over duurzame energie: Een betere wereld.

Adres

Locatie

Almere

Vermeden co2

Vermeden CO2

De CO2-reductie circa 19.000 ton per jaar.  

 

Groene stroom

Voldoende groene stroom

Voor het jaarverbruik circa 10.000 huishoudens.

Zonnepaneel

Aantal

98.560 zonnepanelen
34 MWp

Gerelateerde projecten

Zonnepark Wieringermeer

Zonnepark Wieringermeer is in 2019 aangelegd op een voormalige stortplaats in Middenmeer.

Zonnepark Zuyderzon Almere
Rijen met zonnepanelen op Zonnepark Wieringermeer

Zonneweide Tripkouw

Aan de Tripkouw in het Westfriese Midwoud ligt de zonneweide Tripkouw. De 16.000 zonnepanelen leveren jaarlijks 6,5 miljoen kilowattuur elektricite

Zonnepark Zuyderzon Almere
Overzichtsfoto van het Westfriese landschap met daarin het ontwerp van de locatie voor het zonnepark Tripkouw

Zonnepark Boekelermeer Alkmaar

Op de hellingen van de voormalige stortplaats op het bedrijventerrein Boekelermeer in Alkmaar liggen ruim 8.000 zonnepanelen.
Zonnepark Zuyderzon Almere
Rij van zonnepanelen tegen een helling.