Projectleider staat bij het zonnepark Zuyderzon een geeft bezoekers van de open dag uitleg

Zonnepark Zuyderzon Almere

Vroeger stroomde hier het water van de Zuiderzee. Nu ligt er een zonnepark dat groene stroom opwekt voor zo’n 10.000 Almeerse huishoudens. Zonnepark Zuyderzon is 35 voetbalvelden groot en telt circa 100.000 zonnepanelen. Geen kleintje dus! De reductie van CO2 is ongeveer 18.000 ton, wat gelijk is aan de vermeden uitstoot van bijna 5.000 auto’s die elk 25.000 kilometer per jaar rijden. 

Inwoners doen mee

Sinds juli 2019 levert het zonnepark stroom. Het project stond open voor financiële participatie. 412 inwoners van Flevoland hebben geïnvesteerd en profiteren zo mee van de opbrengsten van het park.

Samenwerking

Zuyderzon Almere is een samenwerkingsverband van HVC en Sunwatt. De Groene Reus – duurzame energiecoöperatie in Flevoland – verzorgde de financiële participatie en verkoopt groene stroom uit het zonnepark. 

Een betere wereld!

We zien een toekomst waarin we energie schoon opwekken en grondstoffen hergebruiken. Dat is urgent, en dat doen we samen en slim, zodat jij daar nu en in de toekomst de vruchten van kan plukken. Speciaal voor de opening van Zonnepark Zuyderzon schreef Yes-R een lied over duurzame energie: Een betere wereld.

Adres

Locatie

Almere

HVC illustratie Zonne energie CMYK

Aantal

98.560 zonnepanelen

Elektriciteit

Opbrengst 2020

32.521 MWh

Huis

Voldoende groene stroom

voor het jaarverbruik van circa 10.300 huishoudens

Co2

Vermeden uitstoot

18.000 ton CO2 per jaar

Auto

Vermeden uitstoot

gelijk aan 4.900 auto's minder op de weg

Gerelateerde projecten

Zon op boerderijdaken

Boerenbedrijven kunnen flink verduurzamen door op hun daken zonne-energie op te wekken.

Zonneweide Tripkouw
zonnepanelen op ene groot dak