Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Geniet van de zon

Rijd je met de auto over de snelweg, dan zie je vaak een aaneenschakeling van gebouwen. Ze hebben allemaal een dak, een die je prima kunt gebruiken voor het opwekken van zonne-energie. Want elk bedrijf, instelling of persoon die een zonnepaneel op zijn dak legt helpt mee aan een duurzamere leefomgeving. Iedere dag komt de zon op, daar kunnen we veel meer mee doen.

Techniek zonnepanelen

De techniek om een zonnepaneel te ontwikkelen verandert snel. We kunnen met een paneel al veel meer energie opwekken dan een aantal jaar geleden. En de zon hoeft hiervoor niet eens voluit te schijnen, de huidige panelen werken al zodra het gewoon licht is. Zonnepanelen zorgen niet alleen voor de opwek van energie, maar verlagen ook de CO2-uitstoot: we hebben immers minder elektriciteits- of kolencentrales nodig om energie op te wekken. En zonnepanelen verbeteren dus indirect ook de luchtkwaliteit.

Initiatieven in de gemeente

Hoe meer zonnedaken in je gemeente hoe minder schadelijke uitstoot en dus schonere lucht. HVC begrijpt dat en is al jaren actief in aandeelhoudende gemeenten om deze van zonnepanelen te voorzien. En dat hoeft niet alleen op daken, we leggen ook prachtige zonneweiden aan, zoals Zonnepark Crayestein.

 

De zon schijnt voor iedereen! Ik werk mee aan het ontwikkelen, bouwen en exploiteren van zon-projecten. Mijn filosofie is dat de deze duurzame energiebron laagdrempelig en sociaal aantrekkelijk moet zijn, zodat we energiearmoede kunnen voorkomen.

Leo de Vos, Business Ontwikkelaar Duurzame Energie van HVC

Duurzamere leefomgeving

Gemeenten hebben vaak een heel aantal gebouwen in beheer, daar waar het kan verschijnt er een zonnedak. Zo kan het zomaar zijn dat sporthal of het buurthuis om de hoek een zonnedak heeft. Ook zie je bij nieuwbouw- of renovatieprojecten dat het dak een aantal zonnepanelen krijgt. De sporthal, het huis of het bedrijf maakt gebruik van de opgewekte elektriciteit en wat teveel is wordt teruggeleverd aan het net. Dat deel kunnen we weer gebruiken om de rest van Nederland van groene stroom te voorzien. Echt een goed voorbeeld van hoe we samen zorgen voor een duurzamere leefomgeving.

Weinig onderhoud

Zonnepanelen hebben ook nog eens weinig onderhoud nodig, dus eenmaal geïnstalleerd gaan ze jaren mee. En wie zich afvraagt wat er met de zonnepanelen gebeurt zodra ze aan vervanging toe zijn, ook hier is over nagedacht. Alle geregistreerde panelen worden gerecycled via PV Cycle. Zo kunnen de verschillende onderdelen weer hergebruikt worden voor de nieuwe panelen. Zon heeft echt de toekomst. In Nederland kunnen we al onze bestaande en nieuwe gebouwen, bij een juiste oriëntatie, gebruiken voor de opwek van energie. Nederland is dan misschien klein qua oppervlak en volgebouwd, maar dat is dan nu een keer in ons voordeel. Want bedenk je goed als je een zonnedak ziet, ‘voor niets gaat de zon op, dus geniet ervan!

Meer weten of onze zonneprojecten of andere duurzame energiebronnen? Bekijk alle projecten op onze website.