Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

windmolen Kralingseveer

Windmolen Kralingseveer

Net over de grens met Capelle aan den IJssel, aan de voet van de Van Brienenoordbrug, draait sinds eind 2016 windmolen Kralingseveer. Inclusief de wieken is hij bijna 150 meter hoog. Met deze molen levert HVC KringloopEnergie stroom aan zo’n 2.600 huishoudens.

Bekijk meer feiten en cijfers

 

Samen met u

Bij de opening eind 2016 konden omwonenden een kijkje nemen bij de windmolen. Straks kunnen zij ook participeren in de molen door een stukje van de opgewekte windenergie te kopen. Zo zorgen we samen voor een schonere omgeving. 

Samen met het hoogheemraadschap

Een van de aandeelhouders van HVC is het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK). Het hoogheemraadschap biedt ruimte aan de windmolen van HVC op het terrein van afvalwaterzuivering Kralingseveer in Capelle aan den IJssel.  Zo werken we samen aan een beter milieu.

 

"Wij als waterschap worden in ons werk direct geconfronteerd met klimaatverandering. We vinden het ons belang als waterschap werkelijk bij te dragen aan de realisering van duurzaamheid en faciliteren daarom initiatieven zoals de bouw van deze windmolen op ons terrein." Toon van der Klugt, bestuurder hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard