Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Zonnepark Zuyderzon Almere

De gemeente Almere en Zuyderzon Almere (een samenwerkingsverband van HVC en Sunwatt) realiseren een zonnepark op het braakliggend bedrijventerrein De Vaart 4 in Almere. Het zonnepark is 35 voetbalvelden groot en inwoners kunnen financieel participeren en mede-eigenaar worden. Het zonnepark is een omvangrijk energieproject en levert een forse bijdrage voor het doel van de gemeente Almere om een energieneutrale stad te worden.

Sinds juli 2019 levert het park de eerste stroom. Inwoners van Almere en provincie Flevoland hebben de mogelijkheid om financieel te participeren in het project en zonnestroom af te nemen. De Flevolandse energiecoöperatie De Groene Reus organiseert de participatie voor inwoners. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden om te participeren op de website www.zonnepark-zuyderzon.nl.

Locatie

De Vaart 4 Almere

Aantal

Circa 98.560 zonnepanelen

Vermeden CO2

De CO2-reductie staat gelijk aan 19.000 ton per jaar.

Voldoende groene stroom

voor het jaarverbruik circa 10.000 huishoudens.

Laatste update

Zonnepark Zuyderzon

zonnepark Zuyderzon klaar om groene stroom op te wekken voor 10.000 huishoudens.

vrijdag 05 juli 2019

Van een braakliggend terrein naar een zonnepark in nog geen vier maanden tijd. 16 weken, 10.560 palen, 880 zonnetafels en 98.560 zonnepanelen verder en zonnepark Zuyderzon is bijna gereed. Met zijn ruim 34 MWp levert het zonnepark voldoende groene stroom voor het jaarlijkse verbruik van zo’n 10...