Vader en zoon snijden samen groenten in de keuken om soep te bereiden op elektrische kookplaat.

Warmte van HVC

In Nederland gaan we van het vertrouwde aardgas af en gaan we gebruikmaken van duurzame warmtebronnen. Warmte van HVC is een slim en duurzaam alternatief. Wat is warmtelevering nu precies? Hoe werkt het, wat zijn de tarieven en is het duurder dan gas? Op deze pagina geven wij je antwoord op de belangrijkste vragen.

Hoe werkt warmtelevering?

Met warmtelevering heb je geen gaslevering meer in je woning, waardoor je geen cv-ketel meer nodig hebt. Het warme water voor het verwarmen van je woning en het verwarmen van het water uit de kraan en douche, wordt geleverd vanuit restwarmte die wordt opgewekt in een duurzame warmtebron. Ook het koken verandert, van koken op het bekende gaspitje naar elektrisch koken op inductie.

Wat zijn de voordelen van warmte?

Van gas los


Met warmte van HVC zet je een stap naar een toekomstbestendige woning. Zo ben je ongemerkt goed bezig en draag je bij aan een duurzame toekomst.

Comfortabel


Bij een aansluiting op het warmtenet heb je snel een onbeperkte hoeveelheid warm water tot je beschikking, 24 uur per dag.

Milieuvriendelijk


Door aan te sluiten op een warmte bespaar je op termijn in vergelijking met verwarmen met aardgas tot 75% CO2-uitstoot. Je bespaart ieder jaar ongeveer net zoveel CO2-uitstoot als wanneer je 18 zonnepanelen op je dak zou plaatsen.

Meld je aan voor warmte én stroom en krijg 70 euro korting!

Kies je naast warmte ook voor stroom van HVC, dan betaal je het eerste jaar geen vastrecht voor stroom (t.w.v. 70 euro).

Meld je aan
Meisje met föhn